sauce

Original - Kansas City Original - Texas Classic - Spicy - XXHot - Honey   

nytt recept!

nu har vi tagit våra såser ett steg längre.

Vi startade vårt barbecuerökeri för över 20 år sedan och nu har vi investerat i en helt ny såslinje som ger oss fantastiska möjligheter att också ta fram såser i världsklass.

Barbecuesåsen är ett viktigt tillbehör som inte skall underskattas, så var noga när du väljer vilken sås du skall servera eller glaza med.

En riktig bra barbecuesås skall inte ta över 

utan komplettera och förhöja smakerna.

Original

Vår perfekt balanserade signatursås. Fylliga toner av tomat. Aningen het med härlig syra och sötma som avrundas med den karaktäristiska hickoryröken.






Kansas city original

Kryddiga toner med touch av stjärnanis och en härlig mild rökig smak gör vår 

Kansas –sås till mångas favorit.





texas classic

I den här klassiska barbecuesåsen hittar man den runda

tomaten, tydliga sötman, hickoryröken och aningen hetta.






spicy

För den som är vill ha mer av allt. 

Ett smakfyrverkeri av kryddig hetta, rök och syra. 



XXHot

Precis lika god som vår original men hetare och pepprigare.

När vi ändå ”hottade” upp den så passade vi på att ge den lite mer sting av syra.




Honey

Söt, snäll, rund honungskaraktär paketerad med fyllig tomat och minimal hetta.





Våra såser lämpar sig både till glaze och bordssås.

En riktig smakförstärkare när man glazar köttet.




Några produkter man kan blanda i med barbecuesås:

Bearnaise - Hamburgersmeten - Grytor - Pulled Pork/Chicken/Beef

Yoghurt/Creme fraiche - Grönsaksröra - Vitlökssmör





Öppnad flaska/dunk kan stå i rumstemperatur 

vilket är bra för restauranger och större kök.




Fingerlicking goodness

varför skall man glaza?

Gör som proffsen glaza med våra barbecuesåser.

Glaza som betyder pensla med sås gör man oftast innan man värmer våra produkter, ibland får man glaza under uppvärmningen.

Dubbelglazed betyder att man penslar på innan och efter uppvärmingen.


En bra glaze adderar mer smak och gör produkten vacker. Pensla på och låt den gärna karamelliseras försiktigt för ännu mer smak och ett fantastiskt utseende. 






Vad kan man glaza?

Egentligen på nästa allt. Här kan du se några exempel:

Lax - Hamburgare - Kyckling - Grönsaker - Revben

Grillspett - Biffskivor -  Fläsksida

Tips för dig som helst värmer Ribs på grillen. 

Glaza (pensla) ribsen med barbecuesås på den kryddade ovansidan.

Kolgrill: lägg kolet på ena sidan av grillen. Lägg de penslade ribsen på grillgallret över det glödande kolet med den penslade sidan ner i ca 1-2 minuter så att såsen bränns en aning. Vänd ribsen och lägg dem på sidan där det inte finns något glödande kol under. Där kan de ligga tills ribsen är genomvarma.

Gasolgrill: använd högsta värmen först för att bränna av den penslade sidan. 

Vänd sedan ribsen och sänk värmen. Låt ligga tills de är genomvarma.


Värma ribs i proffsugn: 140-180°C 

Glaza ribs ovansidan och lägg dem på ett bleck med såsen uppåt.

Värm dem tills innertemp är 72°C och efter det kan det med fördel ligga i värmehållning.

Så här ser vår nya kartong ut för dunkarna.




Vår barbecuesås i butik 

Oftast hittar man dem runt delikatessen men ibland finns de på hyllan vid köttet.





För butik är det ännu viktigare att glaza redan innan man lägger fram det kallt i sin manuella kyldisk, eller i boxar om man inte köper det färdigglazade .





De butiker som har våra squeezeflaskor har förmånen att fråga sina kunder vilken smak kunden vill ha, därefter lägger på en extra sträng barbecuesås innan man väger det och sen lägger man det i grillpåsen.





Ett bra ställe att ha sina squeezeflaskor är runt delidisken, men varför inte ha det i eller på disken.





.