Vår väg har gjort oss till absolut marknadsledande för barbecueprodukter i Sverige.

Vi älskar våra såser. Det är därför vi lanserat dem. Vi skulle aldrig, aldrig släppa ut något på marknaden som inte vi inte kan stå för till hundra procent.

Därför älskar Sverige såserna från The Barbecue Company.

I samarbete med flerfaldige barbecuevärldsmästaren Paul Schatte och anrika såstillverkaren Head Country i Oklahoma har vi tagit fram en förstklassig samling barbecuesåser med genuina smaker. 

I den största tävlingen i USA för barbecue och chiliprodukter, Scovie Awards 2016, vann vi första pris i de båda kategorierna: American Style Barbecue Sauce och All Natural Barbecue Sauce. Det är vi extremt stolta för.

​

​

Scovie 2016

Dubbla guld

Barbecuesåsen är ett viktigt tillbehör som inte skall underskattas, så var noga när du väljer vilken sås du skall servera eller glaza med.

Våra såser är rejäla, ärliga, packade med smaker och noggrant balanserade.

Lämpar sig både till glaze och bordssås.

En riktig smakförstärkare när man glazar köttet.

​

​

​

Dunk och glasflaska

​

​

​

Våra barbecuesåser som vi tagit fram har alla olika karaktär.

Original har en söt med mycket rund och fyllig smak och en aning hetta.

 Smoky är vår rökigaste sås medan Spicy är kryddigare och något hetare än Originalsåsen. XXHot är den hetaste av dem alla.

Kansas City Original har en mer fruktig smak.

Texas Classic är vår mildaste barbecuesås.

​

​

​

​

​

 original

Original. Tomat, sötma och aning hetta

​

​

​

 spicy

Spicy. Het och smakrik sås med kryddig attityd

​

​

​

 smoky

Smoky. Vår rökigaste sås med en tydlig hickorysmak

​

​

​

 xxhot

XXHot. Samma som vår original men med extra mycket hetta

​

​

​

Öppnad flaska/dunk kan stå i rumstemperatur 

vilket är bra för restauranger.

​

​

​

​

Kansas city original

Vår första barbecuesås som vi tog fram och som tog Sverige med storm.

Fruktig, rökig, rund smak som passar till väldigt mycket.

Fisk, nöt och fläskkött, kyckling, som smaksättare i andra såser bl a bearnaise sås.

Många kockar har denna som grundsås för att få till sin egen touch.

Vissa häller lite sås i hamburgersmeten.

Sälj ensdast i dunk

​

​

​

texas classic

​

Som Kansas City men med mer tomatig och lite mildare smak. 

Väldigt bra sås som glaze.

Säljs endast i dunk

​

​

​

Fingerlicking goodness

varför skall man glaza?

Gör som proffsen glaza med våra barbecuesåser.

Glaza som betyder pensla med sås gör man oftast innan man värmer våra produkter, ibland får man glaza under uppvärmningen.

Dubbelglazed betyder att man penslar på innan och efter uppvärmingen.

​

En bra glaze adderar mer smak och gör produkten vacker. Pensla på och låt den gärna karamelliseras försiktigt för ännu mer smak och ett fantastiskt utseende. 

​

​

​

​

​

För butik är det ännu viktigare att glaza redan innan man lägger fram det kallt i sin manuella kyldisk, eller i boxar om man inte köper det färdigglazade .

​

​

​

​

De butiker som har våra squeezeflaskor har förmånen att fråga sina kunder vilken smak kunden vill ha, därefter lägger på en extra sträng barbecuesås innan man väger det och sen lägger man det i grillpåsen.

​

​

​

​

Ett bra ställe att ha sina squeezeflaskor är runt delidisken, men varför inte ha det i eller på disken.

​

​

​

​

Vår barbecuesås i butik 

.

​

​

​

​

Oftast hittar man dem runt delikatessen men ibland finns det på hyllan vid köttet.

​

​

​

​