roast

Hela stekar

Stora köttstycken kräver lång tid och behöver oftast rökas upp till ett dygn.

De blir fantastiskt saftiga, möra och proppfulla av härliga smaker. Brisket, Pork roast och Chuck roll är alla BBQ klassisker, eller varför inte Pastrami- en klassiker på en äkta New York -deli

brisket

Brisket, eller bringa som vi kallar den i Sverige är den råvara som är allra svårast att hitta med den kvalité som duger till riktigt bra barbecue. 

Därför använder vi endast grain fed brisket från USAs allra bästa uppfödare där djuren får växa till sig med en specialkost och helt utan hormoner.

Dyrare men mycket bättre och ett självklart val för alla som vill ha det bästa som går att få.

Vi rubbar rikligt och röker dem hela i upp till ett dygn. De behöver den tiden för att bli riktigt möra.

Servera skivade med barbecuesås, coleslaw och bröd. Enkelt, klassiskt och oförskämt gott. Många kallar den ”Kungen av barbecue” av en anledning.

​

New york pastrami

Har du inte tidigare smakat en klassisk New York Pastrami så har du en matupplevelse framför dig.

Vi kan stolt säga att vår pastrami smakar likadant och lika gott som de dem gör i New York .

Den görs av den bästa bringan, grain fed brisket, man kan köpa i USA. 

Vi lägger den i en kryddig saltlag i 2 veckor. Därefter rubbar vi den med massor av krossad svartpeppar, korianderfrön och andra kryddor.

Sedan röks den 8 timmar och körs klar tills den är riktigt mör.

Säljs som hel eller skivad.

vad är en pastrami sandwich?

Vitt bröd. Vårt val är levain men det går bra med andra ljus bröd.

100 -150g Pastramiskivor ca 4mm tjocka. Värms separat eller grilla hela mackan.

Vi brukar toppa med dijonasie som vi gör av Hellmans majonnäs och en klick dijonsenap.

​

Gamla och nya toppingförslag (det mesta smakar gott med äkta pastrami):

Coleslaw

Karamelliserad lök

Din favoritsenap

Tomat

Pesto

Ost

​

​

​

​

vad är en reuben?

pastrami reuben

Den underbara klassikern Rueben som alla älskar.

​

Vitt bröd

Pastramiskivor ca 4mm tjocka

Surkål

Russian dressing (påminner om thousand island-dressing)

Ost av mild sort

Grilla mackan så att osten smälter.

pork roast

Pork Roast benfri karré som vi hickoryröker i 15 timmar för att få det riktig saftig och mört.

Gott är att skiva det i ca 1 cm tjock skiva och grilla på, även 2 cm skiva fungerar bra.

En annan god rätt man kan göra med pork roast är en god sandwich.

Skiva den ca 3-5mm tjocka skivor och lägg pork roastskivorna kalla som varma i din egen sandwich, som kan fyllas med en god colwslaw, mango salsa och grönsallad,

i botten drar du en sträng med dijonäs (hellmans majonäs och dijonsenap) alt pepparrotsdressing.

Hickory wood smoked brisket

23 hour 

En härlig barbecue mixplate för 2 

chuck roll

Grain fed högrev är ett självklart val för vår barbecue chuck roll som tar upp till ett dygn att hickoryröka.

Men då blir den så mör att den nästan faller sönder. Jämfört med brisket så är chuck roll lite kraftigare i smaken.

Servera gärna tjocka skivor som steak med barbecuesås som glazas på innan du värmer den.

xtra smoky pork belly

Pork Belly är en mångsidig barbecue favorit med ristad svål. gniden med vår egen rubb basic och hickoryrökt under lång tid.

Skiva den tunt som bacon värm det snabbt och toppa burgaren.

Skär i större fyrkanter och glaza med XXHot barbecuesauce, värm det och servera det med en god sweet potato.

teaser

Pork Burnt end

En ny spännande produkt som vi håller på att ta fram.

Vi får återkomma när det är helt färdigt.