Potato bun 60gram

Stort grattis till Mikael och Hugo till det extremt välförtjänta guldet på SM i -  Hamburgare som gick i Göteborg 1 September 2019.

Grabbarna fick verkligen till en fantastisk burgare och vi är jättestolta för att de valde  vår Potato Bun 60gram till den. 

SM GULD

Det här brödet är så mycket mer än de vanliga hamburgerbröden


-Anses av många vara det ideala hamburgerbrödet


-Shake Shack rostar dem för att få en liten kontrast till den kuddmjuka konsistensen. Texturen är härligt elastiskt. Och med andra bröd blir de väldigt torra när de ligger framme medan vårt håller sig snyggt och fuktigt. Det är tack vare potatisstärkelsen, som absorberar mer vatten än vetestärkelse och hjälper till att behålla det, och därmed håller brödet färska längre.


-Det är något magiskt med det här brödet tillsammans med burgaren –köttigheten, sältan, aptitliga behagligheten.


-Brödet är mjukt utan att sötman tar över som en brioche, och utan någon som helst äggsmak.


-Det är saftigt och smakrikt och inkråmet bmed sina fina porer tar upp köttsafterna utan att bli skogigt och håller ihop burgaren perfekt.


-Brödet är riktmärket för hur ett riktigt bra burgarbröd ska vara.


-Eftersom brödet har ett högt proteinvärde så håller det väldigt bra fryst.


-Kultstatus på det här brödet


-Ett riktigt bra surdegsbröd har en krispig skorpa och ett lite segt inkråm, rena motsatsen till ett bra hamburgerbröd som inte ska ha tuggmotstånd på skorpan för att inte smeta ut hela köttpucken och tillbehören när man tar första tuggan.
Det ser kanske inte så speciellt ut men det gör en jäkla skillnad med det mjuka saftiga brödet.

Tina alltid brödet i oöppnad påse, då håller sig brödet betydliggt bättre och efter några dagar så får du ett perfekt mjukt bröd med mjuk topp.


Ett bra sätt att rosta brödet

Pensla/doppa botten på brödet med ett tunt lager smör så det täcker hela. Slå ihop bröden så locket får ta till sig lite av smöret, lägg sedan bröden i brödrosten.

Du får en härlig färg och smöret gör sig väldigt bra med brödet.

Potato bun sliders