bottom

Om oss

Vår historia börjar med en road trip i USA. Efter många mil på dammiga små- vägar hamnade vi i Taylor, en liten håla strax utanför Austin, Texas. Vårt val för lunch den här varma dagen blev en anspråkslös barbecuerestaurang som funnits där sedan 1949. Den drevs fortfarande av samma ägare sedan starten fick vi veta. Vi beställde hans smoked ribs.

I samma ögonblick som vi satte tänderna i dessa otroligt möra och smakrika revben förändrades våra liv för alltid. Vi hade fått vår första upplevelse av riktig barbecue.

Efter det har vi gjort många resor i den amerikanska södern och mellanvästern. Besökt legendariska restauranger och enkla skjul vid vägkanten. Vi har varit extremt nyfikna och fått komma in bakom kulisserna i dessa fantastiska barbecuerestauranger. Det har varit en otrolig förmån att få träffa så många ambitösa barbecue pit masters. Dessa härliga människor som med deras generösa gästfrihet bjudit in oss och visat hur fantastisk barbecue skapas. Deras dörrar har alltid stått öppna för en barbecue frälst.

Grunderna till vårt hantverk lärde vi oss just där, i hjärtat av barbecue land. Men vår resa stannar inte här. Vi lär oss och utvecklas fortfarande med inspiration från hela världen.

I år fyller vi 20 år och passar därför på att bli än mer tydliga i vad vi står för. Numera kallar vi oss kort och gott THE BARBECUE COMPANY.

The Mission

Vi jobbar aktivt för att bevara ett mathantverk med grunderna i den amerikanska södern. Med ingredienser som låg temperatur, lång tid och riktig ved för riktig rök skapar vi mat utan kompromisser.

Det finns inga genvägar för att få fram de genuina smakerna i äkta barbecue. Alltför ofta ser vi kokta massproducerade alternativ som smakmässigt aldrig kan jämföras med autentisk tillagad barbecue gjord med själ och hjärta. Vi garanterar dig: inga genvägar, aldrig kokt, alltid smoked low & slow!

Vi är barbecue.

The Barbecue Company Crew

 

GDPR förordningen

Vi på The Barbecue company respekterar din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med den nya GDPR förordningen. Vi använder dina uppgifter enbart för att skicka dig information om våra tjänster och produkter, samt för att upprätthålla vår affärsrelation.

Vill du ta bort personuppgifterna mailar ni det till info@bbq.se